Wednesday, May 4, 2011

Segmen Mesra Blogger Pembawa Wacana

Salam guys,

aku tak tahan tengok ramai yang join segmen PW nih. Teringin nak join jgk, tapi apakan daya sebab HP cikai aku ni tak mampu nak letak header PW kat post nih. Jadi sesiapa yang nak join, korang boleh g kat link ni : SINI ... Yes, aku berjaya guna html coding utk letak link tu!!? Tak sia-sia aku belajar html..hehehe...

Ok la, aku kat sini sekadar nak berkongsi kayh...segmen tak segmen, belakang kira..

Kalau boleh, aku nak jadi kaya. Tapi bagi aku bukan sekadar kaya harta yang aku nak.. Kaya duit tu last sekali kot!!

Yang pertama, aku nak kaya Iman. Kenapa aku nak kaya Iman, sebab aku taknak nanti aku mudah terpesong dari ajaran agama Islam. Aku nak jadi seorang wanita muslimah dan anak juga isteri yang solehah...

Yang kedua, aku nak kaya ILMU! Aku nak kaya dengan pelbagai jenis ILMU pengetahuan sebab bagi aku "if you don't have any knowledge, you are nothing!!!" .. Jadi ilmu tu tersangat-sangatlah penting untuk aku dalam dunia dan akhirat nanti. Lagipun, impian aku kan nak jadi pembekal software cam Bill Gates tu...hehehe...

Yang ketiga, aku nak kaya dengan kasih sayang. Tanpa kasih sayang tak mungkin dunia ni akan aman.

Yang terakhir, barulah aku nak kaya duit... Duit tu pun penting jugak, kalau takde duit kebulur lah aku nanti... Huhuhu... (fikir pasal makan je aku nih.hehehe)

Jadi, tu lah antara sebab AKU NAK JADI KAYA. Kalau nak senaraikan lagi, memang termuntah korang baca nanti..hehehe...

Notajari: sedih tak dapat letak header tu!!!

8 comments:

Jahidih Saili said...

Assalamualaikum.

Jgn sdh ye.hehe
Semua alasan di atas mmg bagus..
Kaya..kaya..tp plg pntg kaya iman dan taqwa.

L.a.n.u.n j.A.L.a.n.a.n said...

i like ur kaya means.. hehe ^_^
bagus..

singgah dr blog PW.
follow mellow

::Mastura Zakaria:: said...

kaya iman ngan kaya takwa tu...bekalan tu...mmg penting...

whitelover said...

waaaa..ramai nih nk jadi kaya..hahahah..same le :)

cik pulau said...

nice lah..
jom kita kayakan dengan ilmu dan kaya dengan budi bahasa..

cik pulau pun pilih nak jadi kaya..^^,

Siti Farah said...

Guys,
thanks for ur comments!!
MOH LE KITA KAYA BERAMEI-RAMEI.... hehehe...

cik najihah said...

nice opinion..
setuju dengan kamu..

mcm ni lah said...

saya suka makan roti kaya,. saya follow dah tinggal jejak utk dijejaki