Thursday, October 27, 2011

Real SpongeBob and Squidward

 

Assalamualaikum guys,

just a short post.. tadi terjumpe video nih kt YT.. hehehe.. menarik for me.

 

 

SpongeBob

 

Squidward

 

Patrick Star pon ade video nye.. tapi tak best.. :p

Sunday, October 16, 2011

Sabar & Kuat.

 

Assalamualaikum guys,

Letihnye rasa bila tidur pukul 6 lebih dan bangun kul 10pg.. 3jam je masa tidur. Tapi takpe sebab pagi-pagi lagi dah dapat dengar suara ayah.. :) Ayah call tanye khabar tadi dan agak sentap bila ayah kata “dah lame senyap je, tak telefon pon” . hurm.. ayah, sebenarnye bukan taknak telefon, tapi ank ayah ni tengah melalui masa-masa kritikal dalam hidup, takut menangis bila dengar suara emak and ayah nanti. Taknak mak ayah risau dengar farah nanges.. tu jer.. (i wish they read this but i know it just a dream!)

Segar je mata ni, terus aku membayangkan kawan-kawan aku sekarang ada dekat Dewan Utama dan bakal dapat scroll untuk Istiadat Konvokesyen Unisel tahun ni. Tahniah guys, korang dah berjaya tamatkan diploma korang dan hari ni hari sejarah untuk korang. Tahniah! :)

Dan aku? Aku gembira bila kawan-kawan aku dah berjaya convo tapi aku sedih sebab harapan aku nak convo sekali ngan diorang tak tercapai. :( Takpe la mungkin ada hikmah disebalik semua yang berlaku nih. Aku tak dapat convo tahun ni, aku boleh konvo tahun depan. :) InsyaAllah.

Apa yang penting untuk aku sekarang, aku kena sabar dan kuat untuk menempuhi perjalanan hari ini. Tu jer. Senyum jer.. :)

BTW, Happy Belated Birthday yang ke-21 to my Friend (Nas) , sorry tak dapat bagi kau hadiah semalam.. Tapi Aku rasa tahun ni kau dapat 21st birthday yang paling bernilai bila kau dapat scroll kan? :p .. Tahniah geng!

SDC13470 yang kiri tu Nas.. :)

Aku Sayang Semua Kawan Aku… DTM 2/08/09 I will miss u… :)

pakar IT pakar Teknologi

 

Ok lah, aku nak g basuh muka and mandi terus.. haahahah… teruk kan aku? basuh muka pon tak lagi dah menaip entry… :p

Bye!!! :)

Wednesday, October 12, 2011

Art Clokey

 

Assalamualaikum guys,

Hahahaa…sedang meng’google’kan diri, tetiba aku rasa google hari ni pon cantik jugak! ahaha… sangat comel.. pandai pereka dia ni kan..

Sempena Ulangtahun Art Clokey yang ke-90 , google jadi camni..

 

image

Bila Klik Jadi Camni

image

image

Sangat Comel Bagi Aku.. ahahaha… Student Multimedia mesti tau siapa Art Clokey nih. Sebab dia la yang start buat animasi tanah liat tu. (animasi ke eyh?) :p ..

Disebabkan aku agak sibuk nak taip panjang panjang, jom la kita tengok info pasal dia ni kat wikipedia. ehehe.. klik je nama Art Clokey ni.. :)

Sambung Buat kerja.. bubye!!! :)

Orang Sombong Tak Dapat Apa

 

Assalamualaikum guys,

Huhh!! semakin dekat ngan november, stress tu makin terasa. ahahaha.. semakin stress, semakin kuat la aku melalut dan mengarut nanti. Kesian kat orang sekeliling aku sebab terpaksa melayan kerenah aku. ahahaha..

Syukur Alhamdulillah tengahari tadi selesai jugak masalah aku pasal subjek Entrepreneurship tu. hurm.. walaupun family aku memang berlatar belakangkan bisnes, aku masih kurang berminat pasal bisnes ni jugak. Tapi kalau nak mintak aku jadi Salesgirl tu, aku suka la.. ahaha..sebab aku suka bercakap dan borak dengan orang yang aku baru kenal. Lagi-lagi kalau laki tu ensem, sure la tibe-tibe keluar lawak bodoh dari aku nt.. ahahaha… gatai!!! :p

eyh! Termelalut plak, hurm… berbalik pada subjek Entrep aku tu. Hari tu aku ada masalah bila aku takde group untuk projek Entrep nih. aku sensorang weyh! mintak masuk group dak kelas aku ni, diorang taknak coz katenye report diorang semua tu dah nak siap da. Ok la, aku terima la alasan diorang tu. Walhal kalau aku join, sah sah kena wujudkan 1 lagi department (HR) dan aku yang kena settle department tu. tapi takpe la, dah orang tak sudi kan.Watpe nak merayu bagai.

So, tengahari tadi aku mintak la dekat pensyarah yang aku nak wat presentation hari Jumaat (21hb) walaupun sepatutnya Group DTM patut present hari Selasa (18hb) sebab aku nak balik pahang. Ayah operation 18hb tu. Pensyarah pon bagi, lepas tu Encik tu tanya group aku berapa orang? aku kata la aku sorang, masa tu mati-mati ingat dah kena marah dah. Tapi Syukur sangat encik tu tak marah aku pun, tapi lagi bagi sokongan ada. Syukur sangat sangat..

Petang tadi pulak, aku try mintak tengok contoh report group yang aku nak join tu, nak buat reference je pon. Tup tup dia cakap “beg aku hilang, jadi semua report aku hilang” .. aku tak leh nak tipu diri aku, lalu aku pon gelak jahat lepas letak fon tu sambil bermonolog “ tu la, aku nak join sombong. Sekarang, hamek kau!” .. Jahat KAn aku? ahahah.. biarlah..

Dari perasaan Down sampai nak drop subjek, aku jadi semangat pulak nak habiskan Sem nih.. ahahahah.. Terima kasih kat lecturer aku tu.. :)..

 

ahahaha… korang mesti tak paham kan ape yang aku cerita nih kan? sebab kawan aku kata aku selalu start cerita dari tengah.. takde kronologi la kate kan.. ahahaha… Takpe, ni korang tak baca pon aku tak amek hati.. hehehe… :p ..

bubye!! nak sambung stress ngadap final project nih… :p

Tuesday, October 11, 2011

Bila Semua Post Gambar Convo

 

Assalamualaikum guys,

Ditengah malam yang tak berapa sunyi nih, aku nak meluahkan rasa sedih kat hati aku ni bila tengok gambar konvokesyen kawan-kawan aku. Yela, sekarang kan musim convo, jadi semua nak post gambar convo memasing kan.. hurm.. even kawan sediploma aku pon akan convo gak hujung minggu ni. tinggal aku je la kat sini.. sedih weyh!!! sobss.. sobss.. sobss..

Ada yang pelik bila aku kata kawan batch aku da grad tapi aku je belum. Nak buat macam mana, belum rezeki aku nak grad tahun ni. InsyaAllah tahun depan. Dan harapnya begitulah..

Ada apa dengan convocation nih? Penting ker? dan penting ke convo cepat atau lewat nih? hurm.. ada yang rasa tak penting, tapi bagi aku penting sangat. Kenapa dan mengapa? Sebab aku rasa graduation ni memang tersangat penting untuk aku membuktikan yang aku dah berjaya habiskan study pada tahap tu la. Dah nama pun graduation kan.. Hurm..

Sebenarnya aku pun tak tahu nak cerita camne perasaan aku masa ni, yang aku tau aku sedih. Tu jer.. Kawan semua da grad, aku je tersangkut dan melukut kat sini. Seriously rasa down sangat sangat!!! Well, aku tak boleh bila ada orang lagi hebat dari aku.. Jeles weyh!!! dan perasaan jeles tu penting!bukan Dengki tapi Cemburu. Namun, apakan daya. Belum ada rezeki.. dan ada hikmah di sebalik semua yang berlaku nih.

Apa pun, Tahniah pada kawan-kawan yang bakal convo hujung minggu nih, terutama geng Dip it 2/08/09.. :) .. Pehtu, aku nak mencari pakcik Udin Sengal mase hari convo tu nanti.. Aku nak amek gambar, pehtu post kat blog aku.. ahahahah… nak jumpe #retis la katekan… :p ..

Ok la, masa untuk sambung ngadap coding yang mengarut nih… bubye!!! :)

Thursday, October 6, 2011

RM10.75

 

Assalamualaikum guys,

Selamat BerHari Khamis.. hehehe… okeyh, stop hehehe tu!! Serious Jap, Pagi tadi dapat tahu yang pengasas Apple kene geget “Steve Jobs” dah meninggal akibat Kanser Pankreas. So, RIP “SJ” ..

Haaa!!! Mode Sempoi balek… Tengok tak Nilai RM10.75 tu??? hheehehe.. itu bukanlah earning Nuffnang atau ChurpChurp aku, tapi itu adalah hasil yang aku dapat lepas kemas almari aku yang berselerak tengahari tadi.. hehehe..

Photo0780 Ni barang barang dalam beg-beg kecik aku.. hehehe… pas dikeluarkan, inilah rupanyer.. memang berselerak… :p .. Lepas tu asingkan semua barang ikut geng diorang, ni yang aku dapat…

Photo0783

Koleksi name card yang baru aku rembat.. hehe.. yang Hairazone tu saloon tempat aku memanjakan diri.. :p

Photo0785

Tiket wayang yang baru menjadi simpanan.. yang lain kat umah pahang. hehehe.. nampak sangat sem ni aku jarang tengok wayang.. Ye la kot.. :p

Photo0790

Segala resit n atm resit yang aku kumpul ntah dr bile ntah. aku pon tak tahu.. hehehe.. tapi tu la, bila di kira balik berapa banyak resit yang ada, aku rasa aku da bazirkan RM21 sebab keluarkan duit kat bank lain. hurm.. buat makan lagi bagus kan duit tu… :(

Photo0794

Oh ye! Aku suka kumpul botol kaca, tak kesah la ape saiz pon. kat stor umah aku ada sekotak botol kaca Ribena Sparkling tu. hehe.. ni botol lens nih. Sape ada botol kaca yang comel, meh derma kat aku meh! hehe.. :)

Photo0791

Haa!!! ni la yang RM10.75 yang aku dapat kumpul tu.. hehehe.. kayo weyh!!!:p

Photo0793

Memandangkan aku tak guna pon Can Glass nih, so, jadi tempat aku letak syiling jer la yer.. hehehe.. pon comel bila bersemadi dalam almari aku..

 

Tu la hasil yang aku dapat bila kemas almari yang berselerak tu. Baju pon dah tersusun rapi jer.. ahahahah.. sedap mata memandang, ase cam nak bukak almari tu dan tenung doplohpat jam! :p

 

Sekarang aku nak chow.. nak pk ape yang patut aku makan malam ni dan dengan siapa aku makan.. heheehe… tataaaaa… :)

Monday, October 3, 2011

Pandangan Orang.

 

Assalamualaikum guys.

Thanks singgah my blog yang tak seberapa nih. Sorrylah tak dapat nak hidang biskut marie cicah tea o suam untuk korang.. hhehehe.. :p

Aku sebenarnya nak meluahkan rasa hati aku nih. Mungkin agak sedih la jugak bagi aku.. :(

Aku sedih dengan sikap orang yang sentiasa mempunyai pandangan negatif terhadap orang lain. Situasi yang aku leh bagi contoh kat sini pasal Couple yang naik motor dan Couple yang naik kereta.

Couple – Motor..

Semua orang akan pandang serong bila seorang perempuan membonceng motor dengan seorang lelaki. Tak kisah la sedara atau tidak, yang diorang tau “tu la mat ngan minah rempit, Teruk!!” . hish!!! teruk betul pendapat diorang tu..

 

Couple – Kereta

Orang takkan kata apa pun.. Siap senyum lagi bila tengok couple nih keluar dari kereta.. lagi-lagi kalau si pakwe bukak kan pintu untuk si makwe, siap kata “Sweetnyee pakwe dia tu”…

 

Oh please!!! kenapa mesti ada pemikiran yang macam tu? Teruk sangat ke orang yang naik motor berbanding yang naik kereta? Seriously, aku cakap la kan, tak semua yang merempit tu jahat dan tak semua yang berkereta tu baik weyh!! Motor, kalau orang tu peluk sakan leh la kau kutuk, ni kalau duduk pon jarak sampai bontot da separuh jatuh, tu pon kau nak kutuk? At least kau nampak.. Dari yang dalam kereta tu yang kau takleh nampak ape sangat. hurm…

Secara jujur, aku prefer naik motor kalau nak pergi destinasi yang kena lalu jalan yang confirm SESAK. Dari aku buang masa tunggu dalam kereta, tekan brek, tekan pedal minyak, membazir minyak dan masa aku je yer..

Sekarang bukan nak kutuk orang yang naik motor atau kereta, tapi aku nak bukak mata orang yang sentiasa kutuk-kutuk atau pandang serong pada pembonceng macam aku nih.. Kang, aku jadi hantu bonceng g kacau korang baru tau! :p

hehe..dah la, kang aku terlepas geram plak.. :p

bye..

The “V” Symbol..

 

Assalamualaikum guys,

Macam biasa, sekarang ni aku jarang update blog. Macam blog terbiar pon ade ni ha.. bersawang dah pun… :p

Okeyh, malas nak mengarut lebih sebab kesian korang yang nak baca tu.. Jom kita g topik utama entry aku malam ni.. Pasal “V” sign ataupun orang kita cakap simbol “peace” (alaaa… yg simbol 2 jari tu la… :p)

Tapi, kat sini korang tahu tak maksud “V” tu bila hand gesture tu kita terbalikkan? erm.. maksud aku dari

V sign

Kepada

v back 

yang nih..

 

Aku tengok sekarang makin orang amek gambar sambil pose simbol peace terbalik tu.. hurm… korang nak tau tak maksud sebenar peace terbalik tu? Pada yang tak tahu, meh aku bagitahu (aku pun baru tahu ).. Tapi aku bagi hint je la eyh.. selebihnye korang fikir sendiri.. hehehe..

 

Erm… kalau simbol

middle finger 

bermaksud yang alat kelamin lelaki..

so…

v back

yang ni maksudnyer.. hurm.. korang fikir sendiri yer.. :p ..

 

So, pada yang dok seronok amek gambar siap tunjuk jari gitu, pas ni ubah-ubah la yer.. huhu.. Lagi-lagi girls nih.. Da la peace terbalik, siap keluar lidah plak tu.. hehh!! kalau orang yang tengok gambar tu faham maksud disebalik gambar korang tu, da diorang fikir bukan bukan nanti..

Ini bukan entry lucah… aku cuma nak share ape yang aku dapat je dari kelas Communication Skills aku.. :) . sebagai pengetahuan dan pemberitahuan kepada semua jer.. :)

Kalau ada yang tak faham gak ape maksudnye, Sila Inbox FB aku.. nanti aku gtau.. ehehe.. :p

bye!!! :)

 

Sumber : The Top 10 hand Gesture