Wednesday, February 26, 2014

Early Surprise.. :)

Whoaaa…. Belum apa apa lagi dah dapat birthday surprise daripada kawan kawan. Hihihi… Thanks kawan kawan.

 

Birthday aku lambat lagi. Tapi takdelah lambat sangat. Hari ni baru 26/2 dan birthday aku 28/2. Sambut awal maybe taknak aku standby dikenakan kot. Kihkihkih. Terkejut la jugak tapi tak terkejut sangat sebab aku dah boleh agak melalui gerak geri diorang. Hihhi.. Tau saje aku kan.

 

Malam ni hambar bagi aku. Dah berapa hari jiwa kacau. Melayan masalah yang ntah apa apa. Senyum sendiri, menangis sendiri. So, aku keluar la kejap amik angin sensorang. Bila balik, si Nadia & si Ida sibuk suruh aku masuk rumah. Pelik. Hahaha. Paling pelik bila roommate aku tidur lewat. Selalunya awal je tidur. Diorang seboleh-bolehnya paksa aku masuk rumah. Sangat pelik. Tapi takdelah syak pape. Bila da masuk bilik, mende paling pelik pulak jadi. Si jiran sebelah, Siti R datang hulur external HDD tanye nak copy movie ke tak. Mana tak pelik. Hahahah..

 

Tetiba rumah gelap. Ah sudah. Aku kena dah. Si Nadia bawak masuk kek cair. Hahahah. Cair gara gara aku la. Lambat sangat masuk rumah. Kek cair, lilin cair. Hahaha. Kesian. Tapi takpe, makan jer. Ada 4 nama kat kek tu. Aida (10/2), Bee (18/2), Aku (28/2) dan Aisyah (6/3). 4 nama untuk 1 kek. Senang. Hahahah…

 

kek2014

Kek Cair. Kihkihkih

 

Terima kasih kawan kawan. Aku hargai sangat sangat. Itu semua akan jadi kenangan hidup kita bersama. Tak mungkin aku dapat cari kawan sebaik korang lepas nih. Love You Guys!

Monday, February 24, 2014

Final Year Project 1 – ISM Teknologi Maklumat

Ok. Semester ni aku amik FYP1. Bunyi macam susah tapi memang susah. Kenapa susah? Susah sebab tajuk diberi.. Nak menangis rasanya bila mengenangkan tajuk tu. Kami diberi tugas untuk develop satu Human Resource System yang lengkap. Terlalu lengkap tu tak jugaklah kot. Tapi adalah modules penting untuk system tu, contohnya attendance, payroll, leave semua tu lah. Dan aku pilih untuk buat Recruitment & Training. Agak susahlah jugak nak cari journal berkaitan. Nak baca journal lagi, boleh jadi juling mata nih. hehehe. :p

 

Aku rasa lagi best kalau documentation untuk requirement tu semua dah siap, aku tinggal develop system jer. Senanglah sikit kerja. Ini nak kene study business process apa semua lagi, banyak betul kerja. Dah la projek kali ni nak pakai C#. Bosan gak panel kalau semua buat pakai web-based jer. Huhuhu. Kali ni pakai language and platform lain pulak untuk system.

 

Jadi semester ni memang la sibuk dan aku harap aku dapat siapkan projek tu dengan jayanya. So, bolehlah berangan kerja nanti jadi programmer. Hahaha… Eh! taknaklah. Aku nak jadi tauke ikan macam ayah. hihihi.. Takpe, buat kerja dua tu serentak sekali la. Baru masyuk. :p

 

Oklah, nak sambung baca journal pasal recruitment dan mencari journal pasal training. Berpeluh jugak buat kerja nih. Huhuhu.