Monday, October 26, 2015

Road To A New Life

Salam. 

Lama tak menconteng kat laman sesawang nih. Sesungguhnya diri ni sangatlah sibuk. Tapi dalam sibuk tu sempat lagi buat preparation pernikahan nanti. Macam tak percaya jer dah nak kawen. Hahahahaha.. 

Hari ni 26/10/2015, maknanya ada lagi 12 hari nak menuju tarikh keramat kami. Berdebar tu malas nak cakap la kan. Semua rasa ada, takut, debar, risau, seronok, sedih, ahh semua bercampur la. Taktau la ini aku sorang je rasa or semua bakal pengantin rasa yang sama. 

Kadang rasa macam tak percaya je yang kami dah nak tamatkan zaman bujang kami. Hahahaha. Macam tak percaya jer yang kami ni dah nak kawen. Siapa sangka dialah jodoh aku. Tak sangka. Semua orang cakap jodoh kami kuat, andai betul Alhamdulillah. 

7 tahun zaman perkenalan, 8 bulan tempoh pertunangan, dan 7/11/2015 bakal melonjak ke alam baru. Alam perkahwinan. Bersedia ke aku? Ntah la. Hahahaha... 

Alhamdulillah, aku dah berjaya tamatkan pengajian kat Unisel cuma belum bergraduasi sebab belum ambil MUET lagi, tu atas kecuaian aku la tu. Leka sangat sampai tak register langsung untuk ambil MUET. Jadi InsyaAllah tahun depan aku konvo la kalau ada MUET. Hahahaha... 

Dan Alhamdulillah jugak aku dapat tawaran pekerjaan dari company yang aku praktikal sekarang. Kalau semuanya berjalan lancar, InsyaAllah 16/11/2015 aku dah boleh lapor diri. Tapi kerja kat Shah Alam, maknanya terpaksa la PJJ ngan suami kejap. Aiceh!  hahaha. Takpe, demi masa depan kita bersama. 

Minggu ni minggu terakhir aku as intern, lepas tu abes. Rehat seminggu dan prepare ape yang patut kat rumah. 7/11/2015 nikah & sanding, 10/11/2015 majlis sambut menantu. Its gonna be a long week for me and family. Settlekan sekali gus, lepas tu boleh santai dah. 

Terasa diri ini sangatlah 1 Malaysia tetiba. hahahaha... Tunang masa CNY, sambut menantu masa Deepavali. Hahaha. 

Eh! Berdebarlah. 

Bye. 

Monday, September 22, 2014

Kekuatan

Kau fikir kau kuat
Tapi sebenarnya kau lemah.

Kau cuba tahan air mata
Tapi akhirnya jatuh jugak.

Hakikatnya aku tetap seorang perempuan.

Tuesday, August 5, 2014

Altel

Semua orang dok bercerita pasal Altel so aku pon rasa nak try jugak.

Semalam aku g beli kat kedai, kalau kat website kata starter pack tu RM7 tp aku beli semalam RM10.

Aku subscribe internet 1Gb dengan nilai RM28. Disebabkan sekarang ada promotion, validity date tu sampai 90hari. Maknanya RM28 utk 1Gb/90hari. Tapi bila dah abes quota kita akan di charge pay per use RM0.05/mb. Part validity tu aku suka, part pay per use tu aku tak suka. Sebab sekarang aku pakai Maxis, abes quota pon boleh je jalan even slow. Lagipun mmg network kt rumah aku ni slow pon.

Hari ni aku buat speedtest kat 2 tempat. Kawasan bandar and kat rumah aku sendiri. Keputusan dia.. Erm.. Bolehlah...

Starter pack. Less info. Nak lebih info kena g website Altel tu sendiri. 
Speedtest kat Bandar Pekan. Masa ni kat dalam Klinik Kesihatan Pekan. Memang laju. Tp pernah guna Maxis kat situ, boleh dapat 7.0Mbps. Katanya Altel ni ade 4G LTE, tapi malangnya hp aku tak support LTE tuh. 
Ok. Ni speed kat rumah. Ini yg paling sedih.. Slow sangat. :'( 
Tapi dengan speed camni, boleh la kot bertahan 1gb tu dlm tempoh 90 hari.

Ini yg aku try kat kampung. Pekan, Pahang. Tunggu balik unisel nanti. Try speed kat sana pulak. Bestari Jaya, Selangor. 

Sekian review daripada hamba. Hehehe..