Saturday, May 8, 2010

list problem bulan ni…….

 

aku tak tau pe yang aku fikir skrg ni….macam macam hal bermain di fikiran yg sememangnye dah padat dan sendat ni…….

mula2 sekali,mestilah fikir sal exam kan sebab sekarang ni musim exam…..even da dua paper lepas,tp still lagi serabut otak ni…mana x nyer,tinggal subjek yg betul2 akan mendera otak jer…… operating system…..statistic……internet asas……lg nak jumpe nombor2…….tension….tension….haaaisssh…….dah tu,xde gap lagi……11,12,13……memang kuat betullah dugaan exam ni….sampaikan 1 st day exam,da demam teruk dah…….g klinik, doc tu plak leh kate takot kene H1N1…….seram kot,meremang bulu roma bila dgr cmtu…..bkn sekali tp dah 3 kali dah….tp syukur la,pas makan ubat,sok nye demam dah kebah…..

2nd exam pon dugaan gak……secara jujur dan sejujurnya,sy ni memang x minat multimedia….n 2nd paper lak multimedia…..dengan x tido malamnye,aku kumpul segala kudrat,kuatkan semangat,g jgk jawab exam…..mana leh x jawab weyh…..kang x pasal2 bg wit free free je kt uni sbb nak kene repeat subjek…..tolonglah farah,jgn jd sengal sangat sampai kene repepat subjek…..wat malu orang kampung je nnt….jangan farah jangan!!!!!! x suka camne pon ko kene study n make sure lulus dgn jayanya………ingat tu kecik!!!!

3rd,pasal hostel ni haa……..punyer la excited giler nk check result hostel ari tu,tibe tibe KIV!!!!!! arrghhh,,,,,,,mmg sakit aty giler2 lah…….knpe mesti aku???? knape mesti sy????tidaakkkkkk!!!! ni da masuk dlm problem yg beeesaaaaaRRRR punyyyyerrrrr!!!!!!rumah itu penting………….keperluan tu bkn kehendak…..klw x dapat gak macam mana?????? ya Tuhan, tolonglah……..mintak2 la dapat gaks kat area unisel ni…if possible hostel la kan……sape sanggup dok luar weyh….jgn d katekan transport, lesen pon tarak tau……..ade gak aku karok lagu DUGAAN tu nnt…….’dugaan inikah dugaan untukku……lalalallalala~~~~~~’ xkan nak naik keter sorong lak kan………troli ke…….xpon,beli beca sebijik…..ngeh..ngeh…ngeh….

lastly,pasal hati n perasaan ni la……..kejam sungguh manusia tu……takpe la,fara still leh sebut as manusia pon kira ok la kan…..sy ni bkn suka sgt carut mencarut ni……so,buat2 baik la sikit…..padahal dlm hati ni dok menyumpah jer…….tp xde la sampai doakan mende yg x elok kan……..siyez r,even da hampir 2 bln berlalu,airmata ni x benti ag……..nk jgk ngalir…..da kate stop! stop! stop!….still jgk nk ngalir……xpe la…….nanges la fara,tp jgn sampai org nmpak lak…nnt member ko sendiri meluat dgn ko…..sikit sikit nk nanges….ko bkn budak kecik lg la……..ko da besa even size ko x besar besar……sudah la……dengan laki camtu pon aku nak nanges???? nape????? Ya Allah,susahnye aku nk lupakan dia………knp????? mungkin ini dugaan terbesar dlm hidup aku……buat pertama kalinya aku rasa skit kerana cinta…dan hanya tuhan tau bertapa sakitnya hati aku……..betapa hebatnye diri dia smpai dia boleh lukakan aku macam ni sekali…….aku pon xtau ape istimewanye dia tu sampai leh wat aku sayang dia sgt2……aku tgk macam xde ape pun tp knpa hati aku leh terikat pd dia……….even skrg kami da xde ape2 hubungan n semuanye berakhir sbg seorang kawan,aku tetap xleh tipu diri aku yg aku masih cintakan dia…syg kn dia……klw perpisahan kami leh wat dia bahagia….aku terima even hati aku cukup terluka saat ni…….xpe la….janji dia bahagia……cuma 1 je aku xleh  nk sabar…..poyo r….leh plk dia tulis yg dia tu SETIA,PENYABAR……hello………………..itu bukan ko ea….kalo betul ko setia,xde nye ko terhegeh2 g kat betina x gune tu….n untuk pengetahuan ko,sblm kita clash lg betina tu dah ade jantan lain….free free je ko kena main ngan betina mentah cmtu weyh……sedar la…..betina tu saje nak mainkan ko la……….(aku pon sengal gak sebab cintakan ko n setia pd ko smpai skg….mmg aku sengal n aku mengaku tu…….sekurang2nye aku x hipokrit cm ko la!!!!) lantak la…janji ko happy…….even aku tau ko x happy pon skg ni….tlg la jujur pd diri ko………perkara penting yg perlu ada dlm hidup adalah JUJUR pd DIRI SENDIRI la mengong…..!!!!!!!!! aku marah ni…marah yer……….geram……….

ish…..tgk ni….kan dah terpanjang plak………sah sah xde org nk baca…..hahahahhahaha….xpe la…janji aku happy………

xleh nk upload pixca skali la plak…

tenet2….apsal la…….aku bayar weyh………addoooiiiiiii…..semua masalah……

Wednesday, May 5, 2010

apa kaitan hidup dan JAM???

ada orang kata hidup kita ni macam roda..

sekejap di atas n sekajap di bawah…

ada orang kata hidup ni banyak ujiannya…..

dan tak semua orang tabah melaluinya….

ada orang kata hidup kalau tak ada ujian,tak mencabar….tak adventure katanya…tp betul ke???

ada orang kata hidup ni simple je….ikut peraturan dan settle….

ada orang kata hidup ni rumit sebab terlalu banyak masalah yang menimpa….

walau apa pun kata mereka,bagi saya hidup ni macam jam….

kenapa macam jam??? dan kenapa mesti jam…..

kalau kita tgk jam, jarum jam sentiasa bergerak,macam tu juga la hidup kita….sentiasa berjalan,tak pernah berhenti kecuali kita mati…

jarum jam sentiasa bergerak ke depan dan bukan mengundur….samalah macam hidup kita, kita tak boleh buat masa tu berundur walau sesaat….even kita jalan berundur sekalipun,masa masih lagi bergerak meninggalkan kita….

jarum jam tak pernah ada setempat,sentiasa bergerak dan bergerak….macam tu juga lah nasib hidup kita….bukan setiap masa kita boleh tertawa dan bergembira,kadang kala kita tetap akan menitiskan airmata….

 

bila tengok perkaitan antara hidup kita dan jam,banyak yang kita boleh simpulkan….masa sentiasa berlalu dan tidak akan cepat atau lewat walaupun sesaat….masa sentiasa meninggalkan kita tanpa berfikir sama ada kita sudah bersedia untuk ditinggalkan….adakala masa melalaikan kita dan adakala masa menyedarkan kita….tempoh hayat kita di bumi ni pun di kira dlm betuk masa(tahun,bulan,hari,jam,saat)….semuanya berkait dengan masa(jam)…..saya suka jadikan jam sebagai simbolik hidup saya…..

 

semua orang ada pendapat dan pandangan mereka sendiri…..dan itulah pandangan saya…..hidup kita ibarat JAM!!!!

jam tangan atau jam dinding,terpulanglah pada anda……

=)……(^.^)