Monday, February 24, 2014

Final Year Project 1 – ISM Teknologi Maklumat

Ok. Semester ni aku amik FYP1. Bunyi macam susah tapi memang susah. Kenapa susah? Susah sebab tajuk diberi.. Nak menangis rasanya bila mengenangkan tajuk tu. Kami diberi tugas untuk develop satu Human Resource System yang lengkap. Terlalu lengkap tu tak jugaklah kot. Tapi adalah modules penting untuk system tu, contohnya attendance, payroll, leave semua tu lah. Dan aku pilih untuk buat Recruitment & Training. Agak susahlah jugak nak cari journal berkaitan. Nak baca journal lagi, boleh jadi juling mata nih. hehehe. :p

 

Aku rasa lagi best kalau documentation untuk requirement tu semua dah siap, aku tinggal develop system jer. Senanglah sikit kerja. Ini nak kene study business process apa semua lagi, banyak betul kerja. Dah la projek kali ni nak pakai C#. Bosan gak panel kalau semua buat pakai web-based jer. Huhuhu. Kali ni pakai language and platform lain pulak untuk system.

 

Jadi semester ni memang la sibuk dan aku harap aku dapat siapkan projek tu dengan jayanya. So, bolehlah berangan kerja nanti jadi programmer. Hahaha… Eh! taknaklah. Aku nak jadi tauke ikan macam ayah. hihihi.. Takpe, buat kerja dua tu serentak sekali la. Baru masyuk. :p

 

Oklah, nak sambung baca journal pasal recruitment dan mencari journal pasal training. Berpeluh jugak buat kerja nih. Huhuhu.

No comments: