Monday, October 3, 2011

The “V” Symbol..

 

Assalamualaikum guys,

Macam biasa, sekarang ni aku jarang update blog. Macam blog terbiar pon ade ni ha.. bersawang dah pun… :p

Okeyh, malas nak mengarut lebih sebab kesian korang yang nak baca tu.. Jom kita g topik utama entry aku malam ni.. Pasal “V” sign ataupun orang kita cakap simbol “peace” (alaaa… yg simbol 2 jari tu la… :p)

Tapi, kat sini korang tahu tak maksud “V” tu bila hand gesture tu kita terbalikkan? erm.. maksud aku dari

V sign

Kepada

v back 

yang nih..

 

Aku tengok sekarang makin orang amek gambar sambil pose simbol peace terbalik tu.. hurm… korang nak tau tak maksud sebenar peace terbalik tu? Pada yang tak tahu, meh aku bagitahu (aku pun baru tahu ).. Tapi aku bagi hint je la eyh.. selebihnye korang fikir sendiri.. hehehe..

 

Erm… kalau simbol

middle finger 

bermaksud yang alat kelamin lelaki..

so…

v back

yang ni maksudnyer.. hurm.. korang fikir sendiri yer.. :p ..

 

So, pada yang dok seronok amek gambar siap tunjuk jari gitu, pas ni ubah-ubah la yer.. huhu.. Lagi-lagi girls nih.. Da la peace terbalik, siap keluar lidah plak tu.. hehh!! kalau orang yang tengok gambar tu faham maksud disebalik gambar korang tu, da diorang fikir bukan bukan nanti..

Ini bukan entry lucah… aku cuma nak share ape yang aku dapat je dari kelas Communication Skills aku.. :) . sebagai pengetahuan dan pemberitahuan kepada semua jer.. :)

Kalau ada yang tak faham gak ape maksudnye, Sila Inbox FB aku.. nanti aku gtau.. ehehe.. :p

bye!!! :)

 

Sumber : The Top 10 hand Gesture

8 comments:

Pendamba Mawar said...

hurm ingatkan peace yang berkaitan freemason tu..ok noted about dis

Siti Farah said...

@Pendamba Mawar hehehe... pasal freemason tu ramai da tau.. tp pasal ni ramai yg tak tau n tak amik tau.. tu cerita sikit.. hehehe... :)

widiea azira said...

cissss..hahaaha

Siti Farah said...

@widiea azirahahaah... kenapa? :p ..

bell said...

ala knp nk kate alat kelamin lelaki je?? taip jela alat kelamin wanita...kn sng hahahahahhaha :p
*bhs buku okeyyyyy...

Siti Farah said...

@bell
Adess!!! tak sampai aty nak taip laaa... ahahahaha

♠QlaterianKhalifa♠™ said...

ermmm...gaya y da jd ikutan...haisss...bhye nih.

Siti Farah said...

@♠QlaterianKhalifa♠™mmg bahaya.. lagi lagi kat girls... :)