Wednesday, October 12, 2011

Orang Sombong Tak Dapat Apa

 

Assalamualaikum guys,

Huhh!! semakin dekat ngan november, stress tu makin terasa. ahahaha.. semakin stress, semakin kuat la aku melalut dan mengarut nanti. Kesian kat orang sekeliling aku sebab terpaksa melayan kerenah aku. ahahaha..

Syukur Alhamdulillah tengahari tadi selesai jugak masalah aku pasal subjek Entrepreneurship tu. hurm.. walaupun family aku memang berlatar belakangkan bisnes, aku masih kurang berminat pasal bisnes ni jugak. Tapi kalau nak mintak aku jadi Salesgirl tu, aku suka la.. ahaha..sebab aku suka bercakap dan borak dengan orang yang aku baru kenal. Lagi-lagi kalau laki tu ensem, sure la tibe-tibe keluar lawak bodoh dari aku nt.. ahahaha… gatai!!! :p

eyh! Termelalut plak, hurm… berbalik pada subjek Entrep aku tu. Hari tu aku ada masalah bila aku takde group untuk projek Entrep nih. aku sensorang weyh! mintak masuk group dak kelas aku ni, diorang taknak coz katenye report diorang semua tu dah nak siap da. Ok la, aku terima la alasan diorang tu. Walhal kalau aku join, sah sah kena wujudkan 1 lagi department (HR) dan aku yang kena settle department tu. tapi takpe la, dah orang tak sudi kan.Watpe nak merayu bagai.

So, tengahari tadi aku mintak la dekat pensyarah yang aku nak wat presentation hari Jumaat (21hb) walaupun sepatutnya Group DTM patut present hari Selasa (18hb) sebab aku nak balik pahang. Ayah operation 18hb tu. Pensyarah pon bagi, lepas tu Encik tu tanya group aku berapa orang? aku kata la aku sorang, masa tu mati-mati ingat dah kena marah dah. Tapi Syukur sangat encik tu tak marah aku pun, tapi lagi bagi sokongan ada. Syukur sangat sangat..

Petang tadi pulak, aku try mintak tengok contoh report group yang aku nak join tu, nak buat reference je pon. Tup tup dia cakap “beg aku hilang, jadi semua report aku hilang” .. aku tak leh nak tipu diri aku, lalu aku pon gelak jahat lepas letak fon tu sambil bermonolog “ tu la, aku nak join sombong. Sekarang, hamek kau!” .. Jahat KAn aku? ahahah.. biarlah..

Dari perasaan Down sampai nak drop subjek, aku jadi semangat pulak nak habiskan Sem nih.. ahahahah.. Terima kasih kat lecturer aku tu.. :)..

 

ahahaha… korang mesti tak paham kan ape yang aku cerita nih kan? sebab kawan aku kata aku selalu start cerita dari tengah.. takde kronologi la kate kan.. ahahaha… Takpe, ni korang tak baca pon aku tak amek hati.. hehehe… :p ..

bubye!! nak sambung stress ngadap final project nih… :p

No comments: