Sunday, May 22, 2011

Cinta dan Sahabat...

Assalamualaikum kawan-kawan sekalian... Hehe.. Pagi macam ni, kena segar dan ceria sentiasa..

Hari ni berbicara soal cinta sekali lagi.. Sebelum tu aku nak tanya korang, antara pasangan korang dan kawan-kawan korang, korang utamakan yang mana??? Entri ni khusus kepada mereka yang couple lagi, kalau yang dah kahwin aku tahu apa jawapannya..heheehe..

Aku rasa lelaki dan perempuan ada pendapat yang berbeza.. Kebanyakan lelaki akan kata kawan lebih penting dan perempuan akan kata pasangan diorang lagi penting... Tapi bagi aku, kawan dan couple same-same penting.

Pasangan korang tempat korang melafazkan kata-kata jiwang karat korang. Kalau ada apa-apa mesti cari pasangan korang kan? Tapi kalau korang gaduh ngan pasangan korang, korang cari sape?

Haaa... Jawab! Jawab!!

Mesti cari kawan korang gak kan, nak cerita masalah apa semua... Jadi, kawan dan pasangan korang sama penting...

Kalau dah kepentingannya sama, salah ke kalau korang nak jaga hati kawan korang tu macam korang jaga hati pasangan korang? Aku rasa tak salah pon kan?

Aku nak cakap sikit nih, jaga la hati kawan korang macam korang jaga hati pasangan korang. Jangan nak buat kawan-kawan tu macam sapu tangan. Bila sedih, korang guna.. Bila happy, terperap sapu tangan tu dalam poket.. Tak kesian ke kat kawan tu?? Hurm...

Sorry la kalau aku teremosi dalam entri ni..hehehe...

Walau apa pon, ingat nih..

Cinta itu Manis
Persahabatan itu Indah
Persahabatan boleh merubah kepada Cinta
Tetapi Cinta boleh menyebabkan persahabatan itu terputus begitu sahaja.

(renung-renungkanlah)


sekian,


harap maaf, blog dalam pembikinan..sorry if u guys rasa serabut.. Hehehe..

4 comments:

Jahidih Saili said...

hehe..smnjak sy bercinta ni, hbgn sy dgn kawan xprnah berubah, hbngn dgn pasangan pun xprnah berubah.. kalau ikut nk utamakan siapa tu, bgntg kpd kepentingan sst prkara..kalau prgram yg dilakukan dgn kawan tu lg pntg, sy akan join aktiviti dgn kawan tu..mcmtulah sebaliknya..
plg pntg kt dgn psgn pandai bertoleransi..

msredcheesecake said...

Antara mr hubby ngan mis bff, jgn la suruh msred pilih...dua2 nak.

Siti Farah said...

Jahidih Saili : baguslah kalau boleh bagi masa sama rata pada pasangan n kawan-kawan.. Dan tak ramai yg boleh buat mcm tu...hehehe

Siti Farah said...

Msredcheesecake: heehhe..mmg susah nak pilih antara dua dua tu pon...