Sunday, May 15, 2011

Jom Berbasikal pergi Melepak!

Assalamualaikum kawan-kawan...

Macam biasa, time ni aku tengah tengok berita. Dan masa ni jugak la aku nak mengolah semula apa yang ada dalam berita tadi..hehehe,,

Berbasikal selama 3jam untuk pergi melepak!!! Korang sanggup tak?? Kalau aku, sumpah tak sanggup weyh!!! Lebih baik aku duduk rumah, blogwalking, blogrunning or blog'lepak'ing jer...hehehe...

Bayangkanlah, 3 jam! Bukan sekejap tu...lama dan jauh.. Dari Sijangkang ke Shah Alam... Ni sah nak g Dataran Shah Alam nih! Haih!!! Bukan ada apa pon kat sana... Tapi da tujuan diorang nak lepak, so aku pasti diorang rasa kat situ banyak apa-apa... Hehehe.. Korang faham tak ape yg aku cuba sampaikan?hehehe...

Tapi part aku paling geram sekali dengar bila polis tu tanya

polis: mak ayah tau tak keluar ni?

Budak: tau.

Polis: mak ayah tau tak awak merokok?

Budak: tau.

Polis: betul ke tau? Mak ayah tak marah?

Budak: mak ayah bising jugak...tapi nak buat macam mana, dah ketagih...


Haih!! Gitu sekali yer diorang nih.. Dah la umur baru 12-15... Kuar jauh-jauh juz sebab nak lepak... Pukul 3 pagi tak balik lagi... Errk.. Aku tau kul 3 pagi pon sebab pemberita yang cakap.. Hehehe...

Aku rasa sekarang ni mak ayah kena lebih peka dengan anak-anak... N polis patut adakan lagi banyak sekatan jalan raya.. Biar diorang tension nak keluar... Hahaha...

Sekian berita malam ni..

Selamat malam! :p

No comments: