Tuesday, June 21, 2011

Bila “EVENT” disalahgunakan.

 

Assalamualaikum guys,

Lately ni, aku banyak join group blogger kat FB. Tadi aku tengok ade 1 isu sorang blogger bangkitkan kat group wall tu. Dan aku rasa apa yang dia luahkan tu memang betul la kan.

Yela, sejak dua menjak ni banyak la pulak event untuk tolong klik “like” bagi contest gambar apa semua. Okeyh, kau nak mintak tolong klik tu, takper la aku rasa.. Tapi ni yang event apa sumer nih, aku agak tak bersetuju coz bagi aku tu bukan EVENT yer.

event ni pon aku da reject.

Kadang-kadang mende tu merimaskan pengguna FB seperti aku nih. Ramai yang tak kisah pasal nih, tapi aku kisah kot.. Sampaikan fikiran jahat aku kata “ Desperate kot….”. haaa!! tu baru aku sorang yang fikir, yang lain aku tak tau la apa yang diorang fikirkan..

Yang TAKLEH blah, siap ada yang ajar camne nak bagi orang like pictures contest apa semua.. haih!!! aku rasa macam ajaran sesat jer. Sah-sah mende tu “EVENT” dan kerja like like ni bukan “EVENT” sangat pon. Lainlah kau kata, “Sila like dan jemput ke majlis makan-makan bila saya dah menang nanti” , kalau macam tu ada la jugak “EVENT” nyer kan…

Haih… aku taknak kata siapa yang buat dan siapa yang ajar sebab aku bercerita pasal ni secara umum tanpa menyebut nama mana-mana pihak. Kalau ada yang terasa, aku mintak maaf lah yer. Aku sekadar menegur, tegur pun sebab aku rasa macam dah tak seronok guna FB.. tu ajer.. so, korang nak buat EVENT ke, nak mintak like ke sila la tapi jangan INVITE aku. Kalau MAKAN-MAKAN takper, tu boleh… ehehehe… :p

Jadi, apa pon aku tetap mintak maaf la yer.. Jika anda terasa ke tak terasa ke macam terasa ke atau saje saje nak rasa, korang jangan marah aku pulak yer.. kalau korang marah aku, maknanya pernah buat lettew…!! heheeh… *sometimes aku ni jujur tapi kejam dan itu perlu!!!*

Sekian, :)

6 comments:

ZIPPO MILLER said...

Zippo banyak kali kene wakakak...sampai kengkadang takut nak bukak FB...

Jahidih Saili said...

ha..sy setuju sgt2 dgn farah..byk sgt event yg bukan event tu..klu sy, sy xtengok pun..hehe

Siti Farah said...

zippo : mereka buat FB makin bosan... erk!!!

Jahidih saili: kang tak tengok, ade "EVENT" betol betol kang baru tau... hehehe...

CIK CHIPSMORE said...

zippo: heheh...leh lak cam tu nak bukk fb jadi takot..lalala..cam lawak jerk..cam le kat fb tu ader hantu..lalala..
siti: tersengeh2 lak aye bace entri kamu..sebab aye penah wat cm tu..gare HOT FM la wat contns KLIK LIKE 1 JUTA HOT FM..hehehe..tp kan2..

Siti Farah said...

Cik Chipsmore, naseb ler kamu tak marah tapi tersengih...ehehe :p

Siti Farah said...

Cik Chipsmore, naseb ler kamu tak marah tapi tersengih...ehehe :p