Thursday, July 7, 2011

Aiskrim Doposen

 

Assalamualaikum guys,

Semalam dok makan nasi goreng yang di goreng oleh Cik N, tetiba keluar pulak cerita pasal asam masin.. ehehehe… korang tau kan asam masin tu ape? takkan la tak tahu kot kan… :p

asam boi

Aku ni memang penggemar asam masin. Lagi-lagi yang warna merah nih. Sedap weyh!!! kena pulak makan ngan limau kasturi… pergghh!!! kecur air liur nih.. haih!!! Tapi takleh makan banyak tau, nanti sakit perut korang tercirit aku tak tau… ahahaha

asam n limau kasturi

*http://queenfantagiro.blogspot.com*

Asam ni jugak lah penyebab aku suka aiskrim doposen(20sen) tu.. ehehe.. aiskrim asam.. Mesti korang pernah rasa kan.. ehehe.. sedap gak tu. Asalnya dari air asam boy tapi bila disejukbekukan,jadilah aiskrim doposen..

aiskrim asam boi

*http://www.silampuneon.com*

Kalau makan aiskrim tu, mesti start dari yang tawar dulu. Part yang kena ikat tu. Bak kata Cik Nana “bahagian tu, laju jer makan.. kunyah jer terus.. bila dah sampai part asam, slow jer makan.. sebab rasa asam tu sedap” .. haa!! lebih kurang camtu la.. ehehe.. aku pon sama jer macam tu. :p

siapa yang tak pernah rasa aiskrim asam tu, korang memang rugi.. eheheh.. :p

 

 

notajari: agak-agak, kalau aku buat bisnes aiskrim doposen, ade yang nak beli tak? erk!!! :p

2 comments:

AHMAD FAHMI said...

ha? sekarang dah 20 sen ke? dulu 10sen je kot.....

Siti Farah said...

dulu je seposen... skg doposen.. aiskrim kacang tigeposen dah..huhhu