Monday, January 31, 2011

Monyet Sesat…

Salam Guys,

Hari tu aku ada join segment sengal kat blog incik Udeen yang sengal kan… Segment pukul 12..

So kat sini aku nak sambung cerita aku yang sengal tu yer…huhuhu…

Pada pukul 12, saya berjalan jalan di depan rumah.  Tiba tiba saya ditarik oleh Monyet yang sesat ntah dari mana dan beliau turut membuat saya sesat, lalu saya dan monyet sama-sama sesat. Apabila Kami menyedari kami sesat, aku bertanya pada sang Monyer apa yang patut aku buat, lalu monyet tersebut berkata “ukkk…aakkk..akkk..aakkk..ukkk…akkk…hungga…hungga..” . Okeyh, baru aku perasan aku ni bukanlah Lan Pet Pet atau pun Si Tarzan untuk faham bahasa monyet tersebut. Maka, Kami pon berjalan-jalanlah kat jalan yang ada jalan. Sedang kami berjalan-jalan, kami terjumpa SpongeBob & Patrick sedang ralit tengok Squidward dok dandan rambut dye. Jap!!!Jap!!! tetibe jer Squidward ada rambut…hurmmm.. (pikir jap..) Selepas itu, tak semena-mena aku dan sang Monyet di tegur Hantu Mak Limah yang sedang merewang tak tentu pasal. Tiba-tiba hantu Mak Limah ni offer kami berlakon citer “Hantu Kak Limah n The Gang” plak, katenyer “Monyet ni sesuai jadi Maskot, awak pulak sesuai jadi tukang sisir rambut saya yer..Bagi lawa-lawa sikit, baru dapat ngorat Incik Udeen yang sengal tu” .. Haiisssh…hantu Mak Limah ni pon ade Feel kat Incik Udeen. Memang sengal lah hantu Mak Limah nih. Lepas tu aku sampai jugak kat rumah aku, sekali kena sergah ngan ayah plak “Woi, ape buat malam-malam buta ni?? Masuk cepat!!!” … haiiisshhh…terkejut jer tau…takpelah… baru jer nak masuk tiba-tiba aku ditarik oleh pagar rumah aku plak. Woi pagar, sedap sedap je kan tarik baju aku!!! (pk balek, pagar mane leh tarik…OK..aku Sengal!!) Lepas tu, mak pulak sound “Kau ni dah tak tau jalan nak balik rumah ke? Sepak mau???”. Aku pon jalan lah terkedek-kedek masuk umah. Baru jer masuk rumah dan nak on PC, konon-konon nak tunjuk kat Sang Monyet ni, paras rupa incik Udeen tu, tiba-tiba jerrr………Tupp!!! ……Alamak..Blackout la pulak, da la td dapat sms dr FB kate incik Udeen nak wat segment kul 12… melepas r camni… Takpe lah, g baring dalam bilik je la ngan sang monyet tu…hurm… Baru jer nak melelapkan mata..

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Mak jerit “ Dah pukul berapa ni!!! bangun lah!!! anak dara ape bangun pukul 12 ni? Matahari dah tinggi dah tu.. Cepat bangun masak nasi!!!!”

 

Cehhh!!! aku bermimpi rupanyer….huhuhu….. monyet…monyet….

 

~TamaT~

 

 

 

 

 

Sumber dari:

Hikayat Nurul Nadia

~Saya Buncit~

Aq Waeda

~Iekasub~

Cikin

~Biey~

Siti Fatimah Fuzz

 

p/s: u ols jgn marah yer…hehehehe…..

 

 

Sekian,

Penulis yang tak Bertauliah

Sayalah :)

8 comments:

Siti Fatimah Fuzz said...

cayalah...u memang sengal...hehe...follow...

Aq Waeda,,, said...

hahaha,,,,,lawak betul la,,,pandai betul sambung2 ayat2 tu,,,good job!!

Siti Farah said...

Siti Fatimah >>> hehehe...tak cukup sengal ag... :p... btw, thanks follow... :p

Aq Waeda>>> nak wat cmne, da xde keje namenyer tu...hehehe

~Saya Buncit~ said...

styyyleee cik farah! anda mmg kreatif..tahniah2..dapat A++..^^

Siti Farah said...

~Saya Buncit~ >> eheh!!!, idea dari kamu jugaks!!! :p

Biey said...

haha..nice story..follow eu..

Cikin said...

hahaha . cerita paling sengal abad ini :P

Siti Farah said...

cikin>> x sesengal si udin tu lg....