Sunday, July 22, 2012

Aku ke yang salah?

Erm, tadi kan aku g beli makanan ikan ngan ayah. Otw balek tu, singgah la jap beli buah coz sebelum puasa lagi ayah nak makan limau bali, da alang alang ada tu singgah la kejap.

Sebelum benti tepi tu aku bagi la signal kanan awal awal lagi. Takde kereta pon kat belakang aku mase tu. Dah kereta dari arah bertentangan banyak, kene la aku benti dulu kan. Kalau terus kang, tempah maut namenye.

Ntah semena-mena ada kete kancil slow kat belah kiri kete aku. Menjerit marah marah aku. Dah jalan tu kecik, aku rasa tak salah dye benti blkg aku,lagipun aku dah bg signal. Aku yang gelabah ni, terus masuk simpang. Demm! Cerun plak. Camne la nak kuar..

Siap membeli, aku try kuar simpang. Banyak kali gak tapi tak berjaya coz ni first time kete aku bwk beban lebih 150kg. Aku tak dapat nak balance klac n minyak. Enjin asyik mati je. Kesian betul!
Last, aku turun sampai kawasan mendatar dan cube naik lagi n aku berjaya! Syukur ya Rabb! Berjaya kuar dgn selamat dan dapat la aku update pasal kes tadi tu.

Fyi, yang jerit marah marah kat aku tu sorang pakcik yg lingkungan umur 55 - 65 tahun. Bukan kancil tu yg jerit tau! Hehe.

So, sekarang sape yg salah? Aku gak ke yang salah?

No comments: